Onze levenswijze

Natuurlijk je eigen weg vinden

Natuurlijk Gaia biedt mensen ruimte en veiligheid, een liefdevolle vriendelijke omgeving die je aandacht geeft wanneer je dat nodig hebt. Een omgeving waar je jezelf kan en mag zijn en je je kunt terugtrekken, geen bemoeienis hebt van wie dan ook. Een plek waar je gezien wordt in stilte. Op deze wijze komt de geest op een natuurlijke wijze tot rust en kan eenieder haar of zijn weg vinden en gelukkig zijn.

In zo’n leefomgeving is het goed toeven voor mensen die depressief van aard zijn. Soms vinden zij een hele nieuwe vorm van zingeving. Mensen met dementie, de ziekte van Parkinson en niet aangeboren hersenletsel blijken ook heel goed te gedijen in een warme leefgemeenschap die zowel naar buiten als naar binnen gekeerd is. Deze mensen en hun families zijn van harte welkom bij ons. Wij gaan er van uit dat verhuizen naar een verpleeghuis niet nodig zal zijn (maar zeg nooit nooit). Samen kunnen we meer dan we denken! Er zijn 4 woningen beschikbaar voor hen.

Marion van den Waardenberg

Marion van den Waardenberg

Initiatiefneemster

Natuurlijk Gaia staat voor menselijkheid, samenwerking, natuur, schoonheid, eenvoud en levenskwaliteit.

Samenkomen binnen onze leefgemeenschap

Meditatieruimte en herberg

Herberg 

Midden in de wijk staat de Herberg, een gastvrije en warme plek waar iedereen altijd welkom is en de koffie of thee vers gezet wordt. Zo doen wij dat in Brabant!

Je kunt er samen koken, eten, de was doen, wellicht groente en fruit meenemen uit de tuin. Je kunt hier iemand ontmoeten die tijd heeft om naar je te luisteren, de krant lezen, lekker in de zon zitten voor de Herberg en uitkijken over de zwemvijver en onze permacultuurtuin.

We vormen samen een liefdevolle en vriendelijke gemeenschap. Zoiets groeit vanzelf, het begint met de intentie van eenieder.

Meditatieruimte

Er komt een prachtige meditatieruimte waar iedere dag op vaste tijden gemediteerd kan worden en waar iedereen die dat wil gratis aan mee kan doen. Op dezelfde wijze doen we samen Chi Neng Qigong- oefeningen. Dat is een gracieuze Chinese bewegingsleer waarmee je jezelf direct kunt vullen met Chi (levensenergie), licht en liefde. Heel langzaam en heel bewust. Iedereen kan dit leren!
Deze ruimte kan verder gebruikt worden voor trainingen, begeleiding, yoga of andere activiteiten die hier in passen. De tijden dat er geen activiteiten in de meditatieruimte zijn, zal hij dienst doen als stilteruimte. Er worden ook trainingen gegeven die te maken hebben met het thema ‘het ontwikkelen van levenskwaliteit in moeilijke tijden’, bijvoorbeeld: bewust in relatie met de dementerende mens en zijn/haar familie.

 

 • Onze levenswijze

  De mens in een ander licht

  Natuurlijk Gaia kijkt anders naar de mens die zorg nodig heeft. Wanneer iemand uit onze wijk hulp nodig heeft bij huishoudelijke werkzaamheden, vragen we of iemand een paar uurtjes tijd over heeft en graag wil helpen. Alle tijd om de dingen goed te doen, samen te gaan zitten voor een praatje, niet gebonden aan regels. Ook bij lichte persoonlijke verzorging als oogdruppelen, medicijnen aanreiken, helpen bij aan- en uitkleden, douchen, kijken we eerst wat we voor elkaar kunnen doen, wie bereid is om te helpen. Tijden zijn veranderd, bezuinigingen in de zorg volgen elkaar op. Wij bieden elkaar de helpende hand met een warm hart. Daar wordt iedereen beter en gelukkig van.

  De mens in een ander licht

Wij streven samen naar een waardevolle gemeenschap:

Onze kernwaarden

Wederdienst zonder geld

Wederdienst zonder geld

De diensten die we elkaar verlenen in onze wijk zijn gratis. Wat je graag doet en goed kunt, mag je aanbieden: wat je nodig hebt mag je vragen. Zo helpen we elkaar allemaal met datgene dat we écht nodig hebben.

Houden van de natuur

Houden van de natuur

Dat betekent dat velen van ons ervoor kiezen om biologisch en vegetarisch te eten, dat wij alles wat leeft respecteren en geen dieren doden. We ontwikkelen zelf een permacultuurtuin en planten onze eigen fruitbomen.

Genoeg is genoeg

Genoeg is genoeg

Iedereen is vrij om te doen wat hij wil, altijd. We hopen wel mensen aan te trekken die genoeg hebben aan genoeg. Dingen die je teveel hebt geef je weg, dingen die je nodig hebt vraag je eerst aan elkaar voordat je ze gaat kopen.

Samen delen

Samen delen

In plaats van 24 grasmaaiers, drogers en auto’s gaan we samen kijken of het ook anders kan, of je ook anders wil. In een goede sfeer gaan we dit een voor een samen invulling geven. Delen doe je van harte en is vrij.

 • Meer weten over Natuurlijk Gaia?

  Wij beantwoorden je vragen graag.

  Heb je interesse, een vraag of wil je graag vrijblijvend spreken met één van de toekomstige bewoners?

  Neem contact op