De omgeving

Een schitterend plekske in de Peel

Venhorst is een dorp in Noord Brabant in de gemeente Boekel met 1.637 inwoners.
Het dorp ligt midden in de Peel afgewisseld met landbouwgrond, heideveld, vennen en naaldbossen.
Het project is gesitueerd aan de rand van het dorp met uitzicht over de landerijen.
De Biezen – Daandelendennen – Peelkensweg

 • Hans Leeflang: adviseur Ruimtelijke Activering bij het Rijk

  Een bijzonder plekje in Boekel

  Boekel, een gemeente in Noord Brabant, heeft iets bijzonders: zij staan vooraan als het gaat om het experimenteren met nieuwe verhoudingen tussen overheid en energieke samenleving. Minder regels, meer vertrouwen in burgerinitiatief. In Boekel kan je zien hoe de nieuwe Omgevingswet zou kunnen uitpakken. En het is geen toeval, dat in die gemeente enkele nieuwe praktijken zichtbaar worden waar we in het Jaar van de Ruimte naar op zoek waren. In Ecodorp Boekel en in Natuurlijk Gaia wordt heel concreet gewerkt aan het Nederland van 2040. De landmakers Marion van den Waardenberg en Ad Vlems maken het nieuwe Nederland met hun visie, passie, vrienden en daadkracht.

  Natuurlijk Gaia in Venhorst is voor mij een verkenning van nieuwe vormen van samenleving, in de relatie met jezelf, de andere ander en de aarde. Een laboratorium voor anders omgaan met ruimte en gezondheid, een van de 7 onvermijdelijke opgaven uit het Manifest 2040 (zie www.wijmakennederland.nl ). Met mijn aandacht, netwerk en ervaring steun ik Marion en de haren van harte om haar droom voor een nieuwe wereld vorm te geven. En hoop dat dit experiment in Boekel weer anderen in ons land en in de wereld inspireert om tot een meer verbonden samenleving te komen.

  Hans Leeflang is adviseur Ruimtelijke Activering bij het Rijk en tevens bestuurslid van ondermeer het opleidingsinstituut Bodymind en het religieus- humanistische Apostolisch Genootschap.

  Ontmoet onze ambassadeurs
  Een bijzonder plekje in Boekel
 • Meer weten over Natuurlijk Gaia?

  Wij beantwoorden je vragen graag.

  Heb je interesse, een vraag of wil je graag vrijblijvend spreken met één van de toekomstige bewoners?

  Neem contact op